Πρόσφατα Βιβλία του Γιώργου Μηνούδη

         
  PAIDIKH-DIATROFH   BOOK osteoporosi-1  
  ΠΑΙΔΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ   ΟΣΤΕΟΠΟΡΩΣΗ ΚΑΙ ΑΡΘΡΙΤΙΚΑ  
 

Ποιές τροφές είναι κατάλληλες για το παιδί μου; Πώς να το αναθρέψω; Τί πρέπει να προσέχω;  Πώς θα εξασφαλίσω ότι μεγαλώνοντας θα γίνει ένα απόλυτα υγιές και ισορροπημένο νοητικά, ψυχικά και σωματικά άτομο; Αυτά είναι μόνο μερικά από τα ερωτήματα που έχουμε εμείς οι γονείς.
Οι απαντήσεις βρίσκονται σε αυτό το εκπληκτικό βιβλίο που ανατρέπει πολλά δεδομένα & μύθους όσον αφορά το άκρως σοβαρό & ζωτικής σημασίας θέμα που είναι η σωστή παιδική διατροφή και ανάπτυξη.


(Διαβάστε περισσότερα σε PDF)

 

Η  οστεοπόρωση και τα αρθριτικά έχουν πάρει  διαστάσεις επιδημίας στις σύγχρονες  κοινωνίες. Σχεδόν ένα στα τέσσερα άτομα, ειδικά γυναίκες, θα υποφέρουν από αυτά  κάποια στιγμή στη ζωή τους.
Αυτές οι παθολογικές καταστάσεις «θερίζουν» κυριολεκτικά τις σύγχρονες, τεχνολογικά ανεπτυγμένες και πιο ευημερούσες  κοινωνίες, ενώ είναι συνήθως άγνωστες σε «πρωτόγονες», λιγότερο ανεπτυγμένες  κοινωνίες.
Γιατί συμβαίνει αυτό;


(Διαβάστε περίληψη του βιβλίου σε PDF)

 
   .      
  book BIBLOS YGEIAS 1   book MYTH OF DIET  
  ΒΙΒΛΟΣ ΥΓΕΙΑΣ   Ο ΜΥΘΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΙΤΑΣ  
 

Ο διακεκριμένος κλινικός διατροφολόγος Γιώργος Μηνούδης προτείνει την Ορθομοριακή και Ορθογλυκαιμική Διατροφή – ένα ανατρεπτικό πρόγραμμα σωματικής, νοητικής και ψυχικής αποτοξίνωσης που βασίζεται στις φυτικές, βιολογικές και όσο το δυνατόν λιγότερο επεξεργασμένες βιο-αναγεννητικές τροφές. Σε διάστημα μόλις 12 εβδομάδων η συγκεκριμένη μέθοδος εγγυάται μια αξιόπιστη επιστημονική λύση στο πρόβλημα της παχυσαρκίας αλλά και στη διατήρηση άριστης υγείας.


(Διαβάστε περίληψη του βιβλίου σε PDF)

 

Η άποψη που επικρατεί σήμερα για τα αίτια της παχυσαρκίας βασίζεται σχεδόν αποκλειστικά στις θερμίδες. Το φαινόμενο όμως της παχυσαρκίας φαίνεται να μην είναι απλή εξίσωση θερμίδων που λαμβάνουμε και καταναλώνουμε γιατί ο μεταβολισμός διαφέρει όχι μόνο από άτομο σε άτομο, αλλά και ακόμη και το ίδιο το άτομο χρειάζεται διαφορετικό αριθμό θερμίδων για τις βασικές ανάγκες του, ανάλογα με την κατάσταση της υγείας του τη συγκεκριμένη  χρονική στιγμή.


(Διαβάστε περίληψη του βιβλίου σε PDF)