Τι είναι η Ορθομοριακή Διατροφή

Η Ορθομοριακή Διατροφή, είναι η νέα επιστημονική και ολοκληρωμένη μέθοδος θρέψης και αποτοξίνωσης του οργανισμού και των κυττάρων του. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, όχι μόνο την ουσιαστική πρόληψη και θωράκιση του οργανισμού ενάντια σε όλες τις ψυχοσωματικές παθήσεις, αλλά και την εξάλειψη πολλών παθολογικών συμπτωμάτων, τα οποία ίσως έχουν ήδη εμφανισθεί.

Τι σημαίνει η λέξη "Ορθομοριακή"

Ο δύο φορές νομπελίστας Linus Pauling στην δεκαετία του 1960 πρότεινε τον όρο «ορθό μόριο» για να περιγράψει τα σωστά - ορθά - χημικά μόρια, που είναι τα θρεπτικά στοιχεία τα οποία χρειάζονται καθημερινά τα κύτταρα μας για να λειτουργούν σε κατάσταση υγείας. Αυτά είναι οι βιταμίνες, τα μέταλλα, τα ιχνοστοιχεία, τα προβιοτικά, τα ένζυμα, τα αμινοξέα, τα ωμέγα λιπαρά οξέα, οι σύνθετοι υδατάνθρακες, τα αντιοξειδωτικά και χιλιάδες φυτοθρεπτικά  στοιχεία που πρέπει να παίρνουμε στην σωστή μορφή και στη σωστή  ποσότητα από την διατροφή μας καθημερινά.

Οι παθήσεις οφείλονται κυρίως σε ελλείψεις ορθομοριακών στοιχείων 

Ο Δρ. Pauling, αλλά και πολλοί άλλοι κορυφαίοι επιστήμονες του 20ου αιώνα, διαπίστωσαν μέσα από τις έρευνες τους ότι η σύγχρονη τοξινωμένη, βιομηχανοποιημένη και θρεπτικά υποβαθμισμένη τροφή, όχι μόνο δεν τρέφει τα κύτταρα μας, αλλά τα απογυμνώνει και από πολλά πολύτιμα ορθά μόρια. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την βαθμιαία αυξανόμενη κυτταρική δυσλειτουργία, η οποία εμφανίζεται ως παθολογικά συμπτώματα, έλλειψη ενέργειας, πονοκεφάλους, ημικρανίες, παχυσαρκία, δερματοπάθειες, νευροφυτικές και ορμονικές διαταραχές και εκφυλιστικές παθήσεις, που εσφαλμένα ονομάζονται «αρρώστιες» και «νόσοι». Όσο μεγαλύτερη είναι η κυτταρική δυσλειτουργία, τόσο πιο έντονα είναι τα παθολογικά συμπτώματα. Έτσι, οι έρευνες του Δρ. Pauling και των άλλων επιστημόνων επιβεβαιώνουν τον Ιπποκράτη που προέτρεπε «η τροφή σου να είναι το φάρμακο σου και το φάρμακό σου, η τροφή» και τον Γαληνό που πρότεινε «δεν υπάρχουν ασθένειες, μόνο επίπεδα υγείας». Δηλαδή επίπεδα κυτταρικής λειτουργίας.

Πώς αναπτύχθηκε

Η Ορθομοριακή Διατροφή σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε στην Ελλάδα από τον κλινικό ορθομοριακό διατροφολόγο Γιώργο Μηνούδη, στα πλαίσια των κλινικών ερευνών της Ελληνικής Εταιρίας Ορθομοριακής Διατροφικής Ιατρικής (ΕΛ.Ε.Ο.Δ.Ι.), και εφαρμόζεται αποκλειστικά από την επιστημονική ομάδα των γιατρών και συμβούλων της  ΕΛ.Ε.Ο.Δ.Ι., υπό την καθοδήγηση του Γιώργου Μηνούδη. 

Πώς επιτυγχάνει τα εκπληκτικά της αποτελέσματα

Χρησιμοποιεί επιστημονικά τεκμηριωμένες μεθόδους και πρωτοποριακά ορθομοριακά προϊόντα. Τα ορθομοριακά προϊόντα είναι τα μόνα εγκεκριμένα από την ΕΛ.Ε.Ο.Δ.Ι. ως αποτελεσματικά για την σωστή θρέψη και αποτοξίνωση των κυττάρων του οργανισμού. Κανένα απλό βιομηχανοποιημένο σκεύασμα και συμπλήρωμα διατροφής, το οποίο δεν είναι εγκεκριμμένο ως ορθομοριακό, δεν μπορεί να είναι το ίδιο αποτελεσματικό.
Η σωστή και ολοκληρωμένη κυτταρική θρέψη και αποτοξίνωση του οργανισμού δεν είναι απλή υπόθεση διότι υπάρχουν πολλά εμπόδια που πρέπει να ξεπεραστούν.

Η μέθοδος της ΕΛ.Ε.Ο.Δ.Ι. έχει αναπτυχθεί μέσα από την κλινική εμπειρία πολλών ετών με χιλιάδες άτομα και βασίζεται σε πέντε βασικά θεμέλια που έχουν αναπτυχθεί στην Ελλάδα και δίνουν λύσεις σε όλα αυτά τα προβλήματα της σωστής κυτταρικής θρέψης. Τα πέντε αυτά θεμέλια είναι τα εξής:

   1. Mείωση και έλεγχος των φλεγμονών.  Οι φλεγμονές, που οι περισσότερες είναι υποκλινικές (δεν ανιχνεύονται δηλαδή με τις συνήθεις ιατρικές εξετάσεις), τραυματίζουν συνεχώς ιστούς και όργανα, παρεμποδίζουν τον μεταβολισμό των ορθών μορίων, αλλά και την απορρόφησή τους από τα κύτταρα. Ο έλεγχος και η σημαντική μείωση των φλεγμονών σε όλο τον οργανισμό είναι βασική προϋπόθεση για την απορρόφηση των ορθών μορίων από τα κύτταρα.  Μια πηγή χρόνιων φλεγμονών που περνούν απαρατήρητες είναι οι τροφικές δυσανεξίες ή αλλιώς καθυστερημένες αλλεργίες. 
   2. Ρύθμιση του γαστρεντερικού συστήματος. Το γαστρεντερικό σύστημα είναι το βασικότερο θεμέλιο της υγείας. Πολλοί ερευνητές θεωρούν ότι είναι "ο δεύτερος εγκέφαλος" και άλλοι ότι είναι το πρώτο σύστημα που αναπτύσσεται στο έμβρυο για να μπορεί να τραφεί σωστά και να αναπτύξει όλα τα άλλα όργανα και συστήματα. Ένα υγιές γαστρεντερικό σύστημα είναι ζωτικής σημασίας για τη σωστή πέψη, αφομοίωση και μεταβολισμό της τροφής, έτσι ώστε να γίνεται σωστή θρέψη των κυττάρων του οργανισμού με ορθά μόρια. Στους περισσότερους ανθρώπους το γαστρεντερικό σύστημα δυσλειτουργεί, με αποτέλεσμα να εμφανίζονται συμπτώματα δυσπεψίας, δυσαπορρόφησης, εντερικής δυσβίωσης και χρόνιων υποκλινικών φλεγμονών. Το γαστρεντερικό σύστημα λοιπόν πρέπει να ρυθμιστεί μέσω της Ορθομοριακής Διατροφής για να επιτύχουμε σωστή και ολοκληρωμένη κυτταρική θρέψη.
   3. Επιστημονική αποτοξίνωση - pH - Aντιοξείδωση.  Οι τοξίνες δεν καταστρέφουν κύτταρα, ιστούς και όργανα μόνο άμεσα, αλλά και έμμεσα. Παρεμποδίζουν την απορρόφηση, επιβραδύνουν την λειτουργία και επιταχύνουν την αποβολή από το σώμα των ορθών μορίων, απογυμνώνοντας έτσι θρεπτικά τον οργανισμό. Αυτό σημαίνει αυξανόμενη κυτταρική υποθρεψία και ορθομοριακή εξάντληση. Ταυτόχρονα, η υπερβολική τοξίνωση του οργανισμού αυξάνει τις ελεύθερες ρίζες και το οξειδωτικό στρες, το οποίο καταστρέφει τα κύτταρα και έχει συνδεθεί με πληθώρα παθολογικών συμπτωμάτων. Για να γίνει σωστή αποτοξίνωση όμως χρειάζεται μέθοδος. Αν προσπαθήσουμε να αποτοξινωθούμε πολύ γρήγορα μπορεί να «μπουκώσουν» τα αποτοξινωτικά κανάλια του οργανισμού, με αποτέλεσμα οι τοξίνες αντί να απεκριθούν, να κυκλοφορούν μέσω του αίματος σε όλο το σώμα και να παρουσιάζονται έτσι έντονα συμπτώματα αποτοξινωτικού σοκ. Αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν πονοκεφάλους, ημικρανίες, μυαλγίες, δερματίτιδες, ατονία, ταχυκαρδία και αναπνευστικά προβλήματα. Η επιστημονική μέθοδος αποτοξίνωσης της Ορθομοριακής Διατροφής, με βότανα και θρεπτικά στοιχεία ειδικά για τον καθαρισμό του ήπατος, του παχέος εντέρου, του αίματος και γενικά του οργανισμού στο σύνολό του, έχει σχεδιασθεί για να αποφύγουμε όλες αυτές τις ανεπιθύμητες παρενέργειες και για να εξασφαλιστεί η κυτταρική θρέψη με τα ορθά μόρια.
   4. Επιστημονική εξακρίβωση και αναπλήρωση των ορθομοριακών ελλείψεων. Όλοι μας είμαστε διαφορετικοί και μοναδικοί ως οργανισμοί, έχουμε διαφορετικές ανάγκες, γενετική προδιάθεση, διατροφή και τρόπο ζωής και παρουσιάζουμε διαφορετικές ελλείψεις ορθών μορίων σε κυτταρικό επίπεδο. Αυτή είναι η αρχή της βιοχημικής ιδιαιτερότητος του ανθρώπου. Είναι σημαντικό να αναγνωρίζουμε ποια ορθά μόρια λείπουν σε μεγαλύτερες ποσότητες από τα κύτταρα του κάθε ατόμου και έτσι να τα χορηγήσουμε σε μεγαλύτερες δοσολογίες για σωστή κυτταρική θρέψη. Η Ορθομοριακή Διατροφή έχει αναπτύξει ειδικά επιστημονικά ερωτηματολόγια και μεθόδους για τον εντοπισμό αυτών των ορθομοριακών ελλείψεων και για την αναπλήρωση τους. Χρησιμοποιούνται πρωτοποριακά ορθομοριακά συμπληρώματα διατροφής, τα οποία απορροφώνται άμεσα από τα κύτταρα. 
   5. Ορθομοριακός έλεγχος του άγχους.  Η ανισορροπία του νευρο-ανοσο-ενδοκρινικού άξονα και η δυσλειτουργία επινερφίνων, κορτιζόλης, DHEA, άλλων κορτικοστεροειδών, σεροτονίνης, ακετυλχολίνης και πολλών άλλων βιοχημικών μορίων που υποστηρίζουν την βιολογική αντίδραση του οργανισμού στους αγχογόνους παράγοντες, έχουν ως αποτέλεσμα το άτομο να αισθάνεται "πίεση" και "άγχος", χωρίς στην πραγματικότητα να υπάρχει λόγος. Αυτό επηρεάζει άμεσα το γαστρεντερικό σύστημα, την πέψη, την αφομοίωση και τον μεταβολισμό της τροφής, καθώς και τη μεταφορά των ορθών μορίων στα κύτταρα. Η ισορρόπηση του νευρο-ανοσο-ενδοκρινικού άξονα με τη χορήγηση ορθών μορίων, αποκαθιστά την ηρεμία του οργανισμού και τον ομαλό μεταβολισμό των θρεπτικών στοιχείων. Καταρρίπτεται ο μύθος του άγχους ως μία κατάσταση που υπάρχει μόνο λόγω εξωτερικών συνθηκών και παραγόντων, και που δεν έχει σχέση με την διατροφή. Ένα άτομο μπορεί να αισθάνεται συνεχώς «αγχωμένο» και αυτή η κατάσταση, λόγω εξάντλησης του νευροφυτικού και ενδοκρινικού συστήματος, μπορεί να οδηγήσει σε κατάθλιψη, ενώ όλα είναι «μια χαρά» στη ζωή του. Δηλαδή όταν δεν υπάρχουν αγχογόνοι παράγοντες, όπως οικονομικές δυσκολίες, προβλήματα στις διαπροσωπικές σχέσεις, οικογενειακά και επαγγελματικά προβλήματα κ.λπ. Το άτομο μπορεί να είναι - πολύ πιο συχνά από ότι πιστεύουν πολλοί - «βιοχημικά» αγχωμένο. Τρέφοντας τον εγκέφαλο, τα επινεφρίδια και το νευροφυτικό σύστημα με τα σωστά ορθά μόρια, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις του περιβάλλοντος πολύ πιο ισορροπημένα.

Όλα όσα αναφέρονται πιο πάνω έχουν ένα σκοπό. Να καθαρίσουν, να οξυγονώσουν σωστά, να αλκαλοποιήσουν το αίμα και τον οργανισμό στο σύνολό του, και να επιτρέψουν στα θρεπτικά στοιχεία - ορθά μόρια - να χτίσουν υγιή και δυνατά κύτταρα, ενώ ταυτόχρονα να υποστηρίξουν τον οργανισμό για να μπορέσει να αποβάλει τις τοξίνες και τα υπερβολικά φορτία παθογόνων. Δηλαδή πλήρης και επιστημονικά μεθοδευμένη ανανέωση των κυττάρων και όλου του οργανισμού που "χτίζει" έτσι ισχυρή άμυνα και ανοσοποιητικό σύστημα και καθίσταται άτρωτος σε κάθε απειλή και πάθηση. Και όχι μόνο. Διατηρείται νέος και ακμαίος, ενώ αναστέλλεται η διαδικασία της γήρανσης.

Ποιες παθήσεις αντιμετωπίζει

Όλα σχεδόν τα παθολογικά συμπτώματα, από τον απλό πονοκέφαλο, τις ημικρανίες, τη χρόνια κούραση και τις δερματοπάθειες, μέχρι την παχυσαρκία και τις χρόνιες εκφυλιστικές παθήσεις, άμεσα ή έμμεσα, οφείλονται σε ένα πράγμα. Δυσλειτουργία των κυττάρων του οργανισμού, τα οποία αποτελούν όλους τους ιστούς και τα όργανα και παράγουν ενέργεια, ένζυμα, νευροδιαβιβαστές και ορμόνες. Τα επίπεδα της υγείας και ο μεταβολισμός μας εξαρτώνται απόλυτα από τα επίπεδα λειτουργικότητας των κυττάρων. Αυτό με την σειρά του εξαρτάται απόλυτα από τη νοοτροπία μας, τη διατροφή και τον τρόπο ζωής.

Τι είναι τα Ορθομοριακά Προϊόντα

Τα ορθομοριακά προϊόντα είναι ειδικά επιλεγμένα συμπληρώματα διατροφής υψηλής ποιότητος και προδιαγραφών για βέλτιστη απορρόφηση και βιοδιαθεσιμότητα σε κυτταρικό επίπεδο. Εκτός από αυτά, υπάρχουν και άλλα προιόντα που βοηθούν στην πολύ λεπτή διαδικασία της σωστής και ολοκληρωμένης κυτταρικής αποτοξίνωσης και ορθομοριακής θρέψης. Μερικά από αυτά είναι και το πρωτοποριακό τεστ δυσανεξίας τροφών GoldenTest και η συσκευή καθαρισμού και εμπλουτισμού του νερού, ώστε αυτό να γίνει ορθομοριακό, ΤENSAΤΜ.

Ποια είναι τα ορθομοριακά προϊόντα και που μπορώ να τα βρω;

Έχουμε επιλέξει τα καλύτερα ορθομοριακά συμπληρώματα διατροφής και τα έχουμε συνδυάσει επιστημονικά σε βασικούς συνδυασμούς για να εξασφαλίσουμε ότι ο οργανισμός είναι καλυμμένος καθημερινά, όσο αυξημένες κι αν είναι οι ανάγκες του. Τα ορθομοριακά προϊόντα βρίσκονται σε όλα τα καλά φαρμακεία και καταστήματα βιολογικών τροφών, όπου υπάρχει το σήμα της ορθομοριακής διατροφής. 

Επισκεφθείτε τους online καταλόγους των συνεργατών μας:

Επικοινωνήστε μαζί μας στο  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.   ή τηλεφωνήστε στο 210 - 86 13 466 για να μάθετε το κοντινότερο σημείο πώλησης. Μπορούμε επίσης να σας συμβουλεύσουμε που μπορείτε να βρείτε πιστοποιημένος συμβούλους Ορθομοριακής Διατροφικής Ιατρικής, οι οποίοι χρησιμοποιούν μόνο τα ορθομοριακά προϊόντα. 

Πώς να χρησιμοποιώ σωστά τα ορθομοριακά προϊόντα

Θα πρέπει να είναι εμφανές από όσα αναφέραμε πιο πάνω ότι όσον αφορά την προστασία της υγείας μας - πρόληψη αλλά και θεραπεία - η λύση δεν εξαρτάται από κανέναν άλλο, παρά από εμάς τους ίδιους. Εμείς πρέπει και μπορούμε να γίνουμε γιατροί του εαυτού μας. Είναι πολύ απλό. Αρκεί να καταλάβουμε ότι παίρνοντας ένα απλό σκεύασμα ως συμπλήρωμα διατροφής, βότανο, συμβατικό ή ομοιοπαθητικό φάρμακο ή οτιδήποτε άλλο, μπορεί να έχουμε μία προσωρινή ανακούφιση των συμπτωμάτων, αλλά δεν λύνουμε το πρόβλημα. Τίποτα από όλα αυτά δεν τρέφει και δεν αποτοξινώνει όλα τα κύτταρα του οργανισμού.
Αυτό επιτυγχάνεται μόνο με τα σωστά ορθομοριακά προϊόντα και με την σωστή μέθοδο χρησιμοποίησής τους. Η σωστή διατροφή, με ζωντανές βιολογικές χορτοφαγικές τροφές, η ενυδάτωση με ορθομοριακό νερό, η τακτική άσκηση - έστω και ένα γρήγορο καθημερινό περπάτημα - η σωστή αναπνοή και η θετική σκέψη θα βοηθήσουν σημαντικά. Οι εκπαιδευμένοι και πιστοποιημένοι σύμβουλοι Ορθομοριακής Διατροφικής Ιατρικής μπορούνε να σας καθοδηγήσουνε πως να επιτύχετε όλα αυτά σωστά.

Τα ορθομοριακά προϊόντα για να έχουν βέλτιστο αποτέλεσμα πρέπει να χρησιμοποιούνται με συγκεκριμένο τρόπο και μέθοδο, όπως έχει τεκμηριωθεί από εκατοντάδες επιστημονικές έρευνες και έχει εφαρμοστεί από χιλιάδες άτομα με μεγάλη επιτυχία μέχρι σήμερα.

Αυτή η μέθοδος είναι τα 4 επίπεδα ορθομοριακής υποστήριξης του οργανισμού με τα ειδικά σχεδιασμένα για τον σκοπό αυτό μοναδικά ορθομοριακά προϊόντα.

ΠΡΩΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ - ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΙ ΒΑΣΙΚΟΙ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ ΠΡΟΛΗΨΗΣ

Βασική Πρόληψη

Ο συνδυασμός αυτός είναι ο ελάχιστος που συστήνουμε καθημερινά για να εξασφαλίσουμε ότι τα κύτταρα μας έχουν όλα τα απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία που χρειάζονται για να παραμένουν υγιή.

1. Optimum Daily Nutrition
Ορθομοριακή πολυθρεπτική φόρμουλα υψηλής βιοδιαθεσιμότητας που περιέχει όλες τις βιταμίνες, τα μέταλλα και τα ιχνοστοιχεία που χρειάζεται ο οργανισμός καθημερινά, καθώς και πολλά αντιοξειδωτικά στοιχεία. Απαραίτητη για την καθημερινή κάλυψη όλων των αναγκών του οργανισμού σε θρεπτικά στοιχεία.

2. Essential Omegas 3:6 
Περιέχει όλα τα ωμέγα ζωτικά λιπαρά οξέα που χρειαζόμαστε καθημερινά, σε ιδανικές αναλογίες μεταξύ τους. Είναι απαραίτητα για καλή λειτουργία του εγκεφάλου, για υγιές καρδιοαγγειακό, νευρικό και ανοσοποιητικό σύστημα, καθώς και για την ισορροπία των ορμονών και τον έλεγχο των φλεγμονών. Μοριακά αποσταγμένο και απαλλαγμένο από βαρέα μέταλλα. 

Ενισχυμένη Πρόληψη

Για όσους έχουν έντονη ζωή, καπνίζουν, είναι εκτεθειμένοι σε περιβαλλοντική ρύπανση και έχουν χαμηλό ανοσοποιητικό σύστημα συνιστάται να προσθέσουν στην "Βασική Πρόληψη"  την βιταμίνη C 1000mg. 

Super Vitamin C-1000mg
Ορθομοριακή βιταμίνη C 1000mg, σε συνδυασμό με φλαβονοειδή για μέγιστη απορρόφηση, με ισχυρή αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δράση. Βοηθάει στην υγεία του νευρικού, κυκλοφορικού και ανοσοποιητικού συστήματος. Βοηθάει στη σύνθεση του κολλαγόνου, στην παραγωγή ενέργειας, στον καλό μεταβολισμό και για να διατηρηθεί το δέρμα νεανικό και υγιές. Έχει αντιπαθογόνες και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. 

Ολοκληρωμένη Πρόληψη

Οι ελεύθερες ρίζες  έχουν συνδεθεί με το πρόωρο γήρας και τις εκφυλιστικές παθήσεις. Για όσους θεωρούν ότι είναι εκτεθειμένοι σε τοξικό περιβάλλον συνιστούμε να προσθέσουν στην "Ενισχυμένη Πρόληψη" και το Μega Antioxidant. 

Μega Antioxidant 
Oρθομοριακή αντιοξειδωτική και αντιγηραντική φόρμουλα. Προστατεύει τα κύτταρα από τις αρνητικές συνέπειες των ελευθέρων ριζών και ενισχύει τον εξασθενημένο οργανισμό των ηλικιωμένων ατόμων. Περιέχει ευρύ φάσμα ισχυρών αντιοξειδωτικών συστατικών. 

 

ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΠΙΠΕΔΟ - ΡΥΘΜΙΣΗ ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

1ο Πρωτόκολλο

2ο Πρωτόκολλο

3ο Πρωτόκολλο

4ο Πρωτόκολλο

 

ΤΡΙΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ - ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΟΡΘΟΜΟΡΙΑΚΗ ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ

Ήπια Αποτοξίνωση

Εντατική Αποτοξίνωση

 

ΤΕΤΑΡΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ - ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΟΡΘΟΜΟΡΙΑΚΩΝ ΕΛΛΕΙΨΕΩΝ

Ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε ατόμου και εάν υπάρχουν συγκεκριμένα προβλήματα υγείας μπορούμε να δράσουμε προληπτικά ή θεραπευτικά, χρησιμοποιώντας έναν από τους συνδυασμούς πρόληψης (Βασική, Ενισχυμένη, Ολοκληρωμένη), στους οποίους προστίθενται, για όσο καιρό χρειαστεί, ειδικές ορθομοριακές φόρμουλες.

Για παράδειγμα, σε περιόδους έντονου άγχους προσθέτουμε το Anti-Stress για όσον καιρό χρειαστεί. Εάν υπάρχουν ενδείξεις για πρόβλημα του προστάτη συνιστάται το ProstaCare. Εάν κάποιος υποφέρει από μυοσκελετικούς πόνους συνιστάται το AlgoStop. Εάν κάποιος έχει οστεοπόρωση συνιστάται το OsteoPlex κ.λπ.

Αν έχετε την παραμικρή απορία σε όσα αναφέρονται πιο πάνω, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο τηλ. 210 - 86 13 466. Οι εκπαιδευμένοι μας σύμβουλοι ορθομοριακών προϊόντων θα σας απαντήσουν άμεσα και θα σας εξυπηρετήσουνε. 

Τι άλλο μπορούμε να κάνουμε

Έλεγχος δυσανεξίας τροφών 

Μια από τις αιτίες που δημιουργούν χρόνιες φλεγμονές, που οι περισσότερες είναι υποκλινικές (δεν ανιχνεύονται δηλαδή με τις συνήθεις ιατρικές εξετάσεις), είναι οι τροφικές δυσανεξίες ή καθυστερημένες αλλεργίες. Για τον έλεγχο της ύπαρξης φλεγμονών χρησιμοποιείται το πρωτοποριακό και επιστημονικά τεκμηριωμένο GoldenTest. Οι φλεγμονές προκαλούν κυτταρικές δυσλειτουργίες, τραυματίζουν συνεχώς ιστούς και όργανα και παρεμποδίζουν τον μεταβολισμό των ορθών μορίων και την απορρόφησή τους από τα κύτταρα.   Ο έλεγχος και η σημαντική μείωσή τους είναι βασική προϋπόθεση για την απορρόφηση των ορθών μορίων σε κυτταρικό επίπεδο.

Ορθομοριακό νερό TENSΑΤΜ

Το σώμα μας είναι πάνω από 70% νερό, ο εγκέφαλος 80% και το αίμα 90%. Τα κύτταρα μας δεν είναι τίποτα άλλο παρά θρεπτικά στοιχεία που κολυμπούν σε νερό, το οποίο πρέπει να είναι απόλυτα καθαρό και ενεργειακό για να λειτουργούν σωστά. Η μοναδική τεχνολογία TENSATM  προσδίδει στο νερό μοναδικές ιδιότητες για καλύτερη ενυδάτωση και αναζωογόνηση των κυττάρων. Το νερό από τη συσκευή TENSATM  (στα ιαπωνικά σημαίνει «ουράνιο νερό») έχει περάσει από 4 στάδια καθαρισμού και εμπλουτισμού. Είναι απαλλαγμένο κατά 97% από χλώριο και από μόλυβδο, καθώς και από ΤΗΜs (υποπροϊόντα χλωρίωσης του νερού). Έχει μεγαλύτερη ρευστότητα, εισέρχεται στα κύτταρα ευκολότερα και συμβάλλει στην καλύτερη ενυδάτωση του σώματος. Έχει αυξημένη ικανότητα διάλυσης και αραίωσης στερεών στοιχείων, ώστε να γίνεται καλύτερη μεταφορά των ορθών μορίων στα κύτταρα. Βοηθά στην αποβολή βαρέων και τοξικών μετάλλων από τον οργανισμό. Προλαμβάνει τη διασπορά βλαβερών μικροβίων και μυκήτων στο σώμα. Έχει ανανεωτική και καθαρτική δράση. Αλκαλοποιεί τον οργανισμό και βελτιώνει τον μεταβολισμό, ώστε να γίνονται καλύτερες καύσεις. Είναι απαλλαγμένο από δυσάρεστες οσμές και έχει μοναδική και ευχάριστη γεύση.   

ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΑΩ ΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΡΘΟΜΟΡΙΑΚΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ;

Η Ορθομοριακή Διατροφή μπορεί να εφαρμοστεί σε 3 επίπεδα.

Πρώτο επίπεδο. Ειδικά επιλεγμένα ορθομοριακά συμπληρώματα διατροφής που πρέπει να λαμβάνουμε καθημερινά ως ελάχιστη πρόληψη και ενίσχυση του οργανισμού.

Δεύτερο επίπεδο. Αν υπάρχουν ιδιαίτερες ανάγκες ενίσχυσης του οργανισμού π.χ. έντονο άγχος, χρόνια κούραση, αυξημένα επίπεδα χοληστερίνης, οστεοπόρωση, εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα κ.λπ., συνιστάται να λαμβάνονται μαζί με κάποιον απο τους συνδυασμούς πρόληψης και ειδικά επιλεγμένα ορθομοριακά σκευάσματα για κάθε περίπτωση.

Τρίτο επίπεδο. Αν υπάρχουν χρόνια παθολογικά προβλήματα ή επιθυμείτε να κάνετε πιο ολοκληρωμένη εφαρμογή της Ορθομοριακής Διατροφής μπορείτε να ακολουθήσετε ένα ορθομοριακό διατροφολογικό πρόγραμμα.

 

ΑΛΗΘΙΝΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ

Άνδρας 31 ετών, Μηχανολόγος Μηχανικός

Κατάσταση Υγείας: ΕΚΖΕΜΑ - ΔΕΡΜΑΤΙΤΙΔΑ

Φαρμακευτική Αγωγή που ελάμβανε: ΑΝΤΙΪΣΤΑΜΙΝΙΚΑ & ΚΟΡΤΙΚΟΣΤΕΡΟΕΙΔΗ
(Xozal – Attarax – Buttavate – Protopic), Συχνή χρήση αντιβίωσης

Τεστ Δυσανεξίας τροφών: Πολλές τροφικές δυσανεξίες (Γλουτένη, Γάλα, Ποικιλία μυκητωδών)

ΟΡΘΟΜΟΡΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

1ος ΜΗΝΑΣ: Ήπια Αποτοξίνωση

2ος ΜΗΝΑΣ: Αποτοξίνωση παχέος εντέρου

3ος ΜΗΝΑΣ: Ειδικά επιλεγμένα ορθομοριακά σκευάσματα

Αποτέλεσμα: εξαλείφθηκαν οι φλεγμονές, μειώθηκαν τα δερματικά προβλήματα και ρυθμίστηκε το σάκχαρο.

 

Γυναίκα: 45 ετών, Καθηγήτρια

Κατάσταση Υγείας: ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟ ΒΑΡΟΣ, ΑΓΧΟΣ, ΦΟΒΙΕΣ, ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ

Φαρμακευτική Αγωγή που ελάμβανε: ΗΡΕΜΙΣΤΙΚΑ, ΠΑΥΣΙΠΟΝΑ

Τεστ Δυσανεξίας τροφών: Πολλές τροφικές δυσανεξίες, σύνδρομο διαπερατού εντέρου

ΟΡΘΟΜΟΡΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

1ος ΜΗΝΑΣ: Ήπια Αποτοξίνωση

2ος ΜΗΝΑΣ: Καθαρισμός παχέος εντέρου

3ος ΜΗΝΑΣ: Ειδικά επιλεγμένα ορθομοριακά σκευάσματα

Αποτέλεσμα: Σταμάτησε να χρησιμοποιεί ηρεμιστικά και παυσίπονα, βελτιώθηκε η διάθεση της, μειώθηκε το στρες και έχασε βάρος.

 

Άνδρας: 57 ετών, Ιδιωτικός Υπάλληλος

Κατάσταση Υγείας: ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΑΙΜΙΑ, ΣΑΚΧΑΡΟΔΙΑΒΗΤΗ 12 ΧΡΟΝΙΑ, ΕΓΧΕΙΡΙΣΗ ΣΤΟΜΑΧΟΥ ΚΑΙ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΧΟΛΗΣ

Φαρμακευτική Αγωγή που ελάμβανε: GLUCOPHAZE, NOVONORM

Τεστ Δυσανεξίας τροφών: Πολλές τροφικές δυσανεξίες

ΟΡΘΟΜΟΡΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

1ος ΜΗΝΑΣ: Aloe, Probioeasy, Supergest, B12, Fizzy C, True Food Easy Iron

2ος ΜΗΝΑΣ: Metabolic Balance, Probiodaily, Supernutrition Plus, Ess. Omegas 3:6:7:9

Αποτέλεσμα: Ρύθμιση του σακχάρου, βελτίωση  της λειτουργίας  του γαστρεντερικού συστήματος, βελτιώθηκε η διάθεσή της.