Ελληνική Εταιρεία Ορθομοριακής Διατροφικής Ιατρικής (ΕΛ.Ε.Ο.Δ.Ι.)

 ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛ.Ε.Ο.Δ.Ι.

Η Ελληνική Εταιρία Ορθομοριακής Διατροφικής Ιατρικής (ΕΛ.Ε.Ο.Δ.Ι.) ιδρύθηκε επισήμως στις 30-6-2004 στην Αθήνα ως αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία. Σκοπός της εταιρίας είναι η έρευνα, εκπαίδευση και κλινική εφαρμογή των επιστημών της Ορθομοριακής Διατροφικής Ιατρικής και Ορθομοριακής Θεραπευτικής. Οι επιστήμες αυτές υποστηρίζονται από χιλιάδες επιστημονικές έρευνες παγκοσμίου επιπέδου και βασίζονται στις αρχές της Ορθομοριακής Διατροφής και του σωστού τρόπου ζωής που είναι απαραίτητες προϋποθέσεις για πρόληψη και θεραπεία με φυσικά μέσα από όλες σχεδόν τις ψυχοσωματικές παθήσεις.

ΟΡΘΟΜΟΡΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Η σωστή διατροφή είναι η βάση της υγείας. Η αξία της όμως δεν βρίσκεται στο πως ονομάζουμε την τροφή, αλλά στο τι συστατικά περιέχει ή δεν περιέχει. Τα χιλιάδες θρεπτικά στοιχεία της αγνής, φυτικής, βιολογικής τροφής είναι τα μόνα που απαιτούνται από τα κύτταρα του οργανισμού για να ανανεώνονται σωστά. Αυτά ονομάζονται Ορθά Μόρια.

Η εντατική καλλιέργεια και η βιομηχανοποίηση της τροφής την έχουν απογυμνώσει από τα ορθά μόρια και την έχουν αντίθετα επιβαρύνει με πολλά τοξικά χημικά – μη ορθά μόρια -, τα οποία φθείρουν τα κύτταρα και προκαλούν παθολογικά συμπτώματα σε συνδυασμό με την χρόνια έλλειψη των ορθών μορίων. Η σωστή και ολοκληρωμένη ενίσχυση του κάθε οργανισμού με τα ορθά μόρια που του λείπουν ονομάζεται Ορθομοριακή Διατροφή.

ΟΡΘΟΜΟΡΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΙ ΟΡΘΟΜΟΡΙΑΚΗ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ

Οι επιστήμες αυτές ασχολούνται με την εφαρμογή, όχι μόνο της ορθομοριακής διατροφής, αλλά και με τον σωστό τρόπο ζωής προληπτικά και θεραπευτικά. Η σωστή αναπνοή, ενυδάτωση, άσκηση, αποφυγή περιβαλλοντικής ρύπανσης και η ανίχνευση πιθανής επιβάρυνσης του οργανισμού από όλους αυτούς τους παράγοντες και ειδικά η αποτοξίνωση από βαρέα μέτάλλα, όπως κάδμιο, μόλυβδο, αλουμίνιο και υδράργυρο, όλα ισχυρά νευροτοξικά και ανοσοκατασταλτικά στοιχεία, είναι απαραίτητες προϋποθέσεις για ένα ολοκληρωμένο ορθομοριακό διατροφολογικό θεραπευτικό πρόγραμμα.

Η Ορθομοριακή Διατροφική Ιατρική επίσης εξετάζει την αλληλεπίδραση φαρμάκων και ορθών μορίων και τον βέλτιστο τρόπο για συνδυασμό των δύο προς μεγιστοποίηση των θεραπευτικών αποτελεσμάτων και προς όφελος του ατόμου που πάσχει από παθολογικά συμπτώματα. 

 ΣΥΝΕΔΡΙΑ της ΕΛ.Ε.Ο.Δ.Ι.

Η ΕΛ.Ε.Ο.Δ.Ι., από την ίδρυσή της, έχει διοργανώσει με μεγάλη επιτυχία 6 Επιστημονικά Συνέδρια παγκοσμίου εμβέλειας, με ομιλητές επιστήμονες παγκοσμίου κύρους με πολύχρονη κλινική εμπειρία στον τομέα της υγείας, τα εξής:

1ο:  Αλλεργίες – Γαστρεντερικό Σύστημα - Αθλητισμός (28 & 29 Ιουνίου 2002)
      Εισηγητές: Sue Mc Ginty Dip ION, MSc -Dr. J. Roberts - Dr. Α. Ρίμπας - Γ. Μηνούδης Dip ION, MSc

2ο:  Παιδική Κρίση Υγείας – Χρόνια Κούραση - Άγχος (2 Νοεμβρίου 2003)
      Εισηγητές: P. Holford Dip ION BSc - Γ. Μηνούδης Dip ION, MSc

3ο: True Food – Θυρεοειδής - Γυναικολογικά Προβλήματα (3 Απριλίου 2004)
      Εισηγητές: Dr. D. Smallbone - Dr. Α. Ρίμπας - Γ. Μηνούδης Dip ION, MSc

4ο:  Ο Ρόλος των Βιταμινών στην Πρόληψη και Θεραπεία των Παθήσεων (26 Σεπετεμβρίου 2004)
      Εισηγητές: P. Holford Dip ION BSc–Kate Bentley PhD - Γ. Μηνούδης Dip ION, MSc - Dr. Α. Ρίμπας

5ο:  Θρεπτικός Υποσιτισμός και Παθήσεις (13 Νοεμβρίου 2005)
       Εισηγητές: Dr. N. Ward - Dr. D. Smallbone - Γ. Μηνούδης Dip ION, MSc

6ο:  Ορθομοριακή Ιατρική & Διατροφή - Η πιο ολοκληρωμένη θεραπευτική προσέγγιση για τον 21ο αιώνα. (26 Νοεμβρίου 2006)
      Εισηγητές: Dr.N.Ward-Dr.D.Smallbone - Dr. M. Atkinson-Dr. Α. Ρίμπας - Γ. Μηνούδης Dip ION, MSc 

 Η ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ της ΕΛ.Ε.Ο.Δ.Ι.

Η επιστημονική επιτροπή της ΕΛ.Ε.Ο.Δ.Ι. αποτελείται από επιστήμονες επαγγελματίες της υγείας, ιατρούς της συμβατικής ιατρικής, καθηγητές - ερευνητές ημεδαπών και αλλοδαπών πανεπιστημίων, κλινικούς διατροφολόγους, ψυχολόγους και εναλλακτικούς θεραπευτές.

Η επιστημονική επιτροπή αποτελεί το ανώτατο όργανο της εταιρείας, το οποίο συντονίζει το επιστημονικό της έργο, τις επιστημονικές έρευνες, την αξιολόγησή τους, καθώς και την αξία της πρακτικής εφαρμογής των αποτελεσμάτων των ερευνών αυτών όσον αφορά την πρόληψη και θεραπεία μέσω της διατροφής και του τρόπου ζωής.

H Επιστημονική Επιτροπή απαρτίζεται από:

  1. Μηνούδης Γεώργιος - Κλινικός Ορθομοριακός Διατροφολόγος, Ιδρυτής και Πρόεδρος της ΕΛ.Ε.Ο.Δ.Ι.
  2. Στεφάνοβα Αλμπένα - Ιατρός Γενικής Ιατρικής, Γραμματέας της ΕΛ.Ε.Ο.Δ.Ι.
  3. Αλεξόπουλος Αναστάσιος – Ιατρός, Ειδικός Παθολόγος
  4. Μπαντουβάς Εμμανουήλ – Ιατρός Χειρούργος
  5. Βασάκου Μπεάτα – Ψυχίατρος
  6. Dr David Smallbone – Ιατρός Ομοιοπαθητικός, Member of the New York Academy of Sciences 
  7. Dr Neil Ward – Διευθυντής στο Τμήμα Αναλυτικής Χημείας του Πανεπιστημίου του Surrey (Ηνωμένο Βασίλειο)

Επιπλέον, η ΕΛ.Ε.Ο.Δ.Ι., συνεργάζεται με τρίτα πρόσωπα, γιατρούς, εναλλακτικούς θεραπευτές για την προώθηση των σκοπών της και αυτά ονομάζονται Επιστημονικοί Συνεργάτες, χωρίς όμως να καθίστανται εξαιτίας της ιδιότητάς τους και μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής της ΕΛ.Ε.Ο.Δ.Ι.

Τέλος, υπάρχουν άτομα, μη γιατροί, που επιθυμούν να συνεργαστούν με την ΕΛ.Ε.Ο.Δ.Ι. με οποιονδήποτε τρόπο ή να προσφέρουν χορηγία. Αυτά τα άτομα θεωρούνται «Φίλοι της ΕΛ.Ε.Ο.Δ.Ι.» και «Χορηγοί της ΕΛ.Ε.Ο.Δ.Ι.» αντίστοιχα. 

 Ελάτε σ' επαφή μαζί μας να σας πούμε πως μπορείτε να γίνετε και εσείς επιστημονικοί συνεργάτες της ΕΛ.Ε.Ο.Δ.Ι.!

Ορθομοριακή Διατροφή