Γίνε γιατρός του εαυτού σου σε 4 εβδομάδες

 Γίνε γιατρός του εαυτού σου σε 4 εβδομάδες 

Είναι πολύ εύκολο να είστε απόλυτα υγιείς με την Ορθομοριακή Διατροφή. Εδώ που τα λέμε δεν υπάρχει άλλη μέθοδος που να τηρεί τα τρία αυστηρά «χρυσά» κριτήρια της επιστημονικής εγκυρότητας και αξιοπιστίας,  δηλαδή  διαχρονικότητα, λογική εξήγηση και πρακτική εφαρμογή με θετικά αποτελέσματα. Και τα τρία έχουν αποδειχθεί και αναφέρονται στο κείμενο «Ορθομοριακή Διατροφική Ιατρική - Η ιατρική του 21ου αιώνα».

Εδώ θα προτείνουμε συγκεκριμένους τρόπους εφαρμογής της Ορθομοριακής Διατροφής, έτσι ώστε όσοι το επιθυμούν να γίνουν γιατροί του εαυτού τους σε 4 εβδομάδες.

Γιατί 4 εβδομάδες;

Οι οργανισμοί φυτών, ζώων και ανθρώπων έχουν συγκεκριμμένους βιο-ρυθμούς. Ένας από τους πιο σημαντικούς είναι ο κύκλος των 28 ημερών, που συνδέεται με τις φάσεις της Σελήνης. Είναι γνωστό από αρχαιοτάτων χρόνων ότι η Σελήνη επηρεάζει ηλεκτρομαγνητικά τα ύδατα της Γης, προκαλώντας παλίρροιες. Το σώμα του ανθρώπου είναι περισσότερο από 70% νερό και επηρεάζεται ανάλογα. Δεν είναι τυχαίο ότι η έμμηνος ρύση στις γυναίκες είναι περίπου κάθε 28 ημέρες. Κάθε ορθομοριακό θεραπευτικό πρόγραμμα είναι προσαρμοσμένο σε αυτούς τους βιο-ρυθμούς, γιατί στην Ορθομοριακή Διατροφή δεν αφήνουμε τίποτα στην τύχη.

Ορθομοριακή αποτοξίνωση και ρύθμιση του γαστρεντερικού συστήματος.

Πολλές εταιρείες συμπληρωμάτων διατροφής, ίσως λόγω άγνοιας, προτείνουν διάφορα προιόντα για διάφορα συμπτώματα, λειτουργώντας έτσι αλλοπαθητικά όπως η συμβατική ιατρική. Δηλαδή «κουκουλώνουν» το σύμπτωμα χωρίς να διορθώνουν το αίτιο. Προσπαθούν μάλιστα να το κάνουν χωρίς καν να χρησιμοποιούν ορθομοριακά προϊόντα. Αυτή η πρακτική έχει σημαντικό κόστος και χρηματικό, αλλά και στα επίπεδα υγείας των καταναλωτών, αφού τα αίτια παραμένουν και διαιωνίζονται.

Στην Ορθομοριακή Διατροφή έχουμε διαφορετική φιλοσοφία. Πιστεύουμε ότι "αντί να σφουγγαρίζουμε συνέχεια είναι καλύτερο να κλείσουμε την βρύση". Έχουμε σχεδιάσει ειδικά προγράμματα αποτοξίνωσης και ρύθμισης του γαστρεντερικού συστήματος, με ταυτόχρονη ορθομοριακή κάλυψη των κυττάρων και τον βιοχημικό έλεγχο του άγχους. Έτσι ενισχύονται και τα πέντε θεμέλια της Ορθομοριακής Διατροφής που είναι ο έλεγχος των φλεγμονών, η ρύθμιση του γαστρεντερικού συστήματος, η επιστημονική αποτοξίνωση, η ορθομοριακή ενίσχυση των κυττάρων και ο ορθομοριακός έλεγχος του άγχους.

Τα προγράμματα χωρίζονται σε ήπια και εντατικά, ανάλογα με το άτομο και την περίπτωση και διαρκούν ένα μήνα, δηλαδή 4 εβδομάδες ή 28 ημέρες. Πολύ συχνά χρόνια παθολογικά προβλήματα υγείας αφανίζονται, επανέρχεται το ιδανικό βάρος και το άτομο είναι ήρεμο, γεμάτο ενέργεια, ευεξία, δύναμη, με όμορφο νεανικό δέρμα, ενώ ταυτόχρονα γίνεται και σύσφιξη του σώματος λόγω της εξάλειψης οιδημάτων και φλεγμονών.

Τι κάνουμε μετά;

Τα προγράμματα επαναλαμβάνονται όσους μήνες χρειαστεί, μέχρι ο μεταβολισμός του ατόμου να ρυθμισθεί τελείως και το άτομο να γίνει «Ορθομοριακό». Στις περισσότερες περιπτώσεις 4 εβδομάδες αρκούν. Αν όμως υπάρχουν χρόνια προβλήματα μπορεί να χρειαστούν 2 με 3 μήνες. Όταν τα πιο σοβαρά παθολογικά συμπτώματα αφανιστούν, τότε συνιστάται η ορθομοριακή πρόληψη και συντήρηση με ειδικούς συνδυασμούς, έτσι ώστε να εξασφαλίσουμε ότι τα κύτταρα μας θρέφονται και αποτοξινώνονται καθημερινά με τα σωστά θρεπτικά στοιχεία.

Τι άλλο χρειάζεται;

Σωστή νοοτροπία (το ποτήρι είναι μισογεμάτο και όχι μισοάδειο), ενυδάτωση με ορθομοριακό νερό (θυμηθείτε ότι το σώμα μας είναι 70% νερό), άσκηση και κατανάλωση βιο-αναγεννητικών τροφών - όπως αναφέρονται στο βιβλίο του Γιώργου Μηνούδη «Βίβλος Υγείας - Εκδόσεις Κέδρος» -, είναι όλα όσα χρειάζεται η Φύση για να μας χαρίσει διαρκή και ατσάλινη υγεία. Να είμαστε δηλαδή «Ορθομοριακοί Άνθρωποι». Ο ορισμός του Ορθομοριακού Ανθρώπου είναι:  «Δεν αρρωσταίνει ποτέ, είναι απόλυτα ισορροπημένος ψυχικά και σωματικά και ζει το μέγιστο δυνατό της βιολογικής του ηλικίας, παραμένοντας ακμαίος».

Η σημασία της κληρονομικότητας και της γενετικής προδιάθεσης.

Η κληρονομικότητα είναι κάτι που όλοι έχουμε και δεν μπορούμε να αλλάξουμε. Η κληρονομική προδιάθεση όμως δεν είναι καταδίκη. Εξελίσσεται σε πάθηση μέσα από την διαταραγμένη βιοχημεία του κυττάρου. Αν τα κύτταρα λειτουργούν σωστά, καμία προδιάθεση δεν εξελίσσεται σε πάθηση. Πρόσφατες επιδημιολογικές έρευνες στην Σουηδία με 44.000 διδύμους, που έχουν δηλαδή πανομοιότυπο γονιδίωμα, απέδειξαν ότι η νοοτροπία, η διατροφή και ο τρόπος ζωής είναι καθοριστικοί παράγοντες στην εμφάνιση ή όχι παθολογικών συμπτωμάτων. Επίσης νέες συνταρακτικές έρευνες έδειξαν ότι το ίδιο το γονιδίωμα αλλάζει (και επομένως η προδιάθεση αφανίζεται), όταν αλλάζει η βιοχημεία του κυττάρου. Αυτό ήταν άγνωστο μέχρι πρόσφατα.

Εν κατακλείδι.

Οι περισσότεροι άνθρωποι συνήθως πρώτα αποφασίζουν και δρουν παρορμητικά και μετά σκέπτονται. Για να προστατέψουν την υγεία τους πρώτα πρέπει να σκέπτονται και μετά να δρουν. Πιστεύουμε ακράδαντα στο ιερό δικαίωμα όλων των ανθρώπων να απολαμβάνουν υψηλά επίπεδα ψυχοσωματικής υγείας, διότι αυτό είναι βασική προϋπόθεση για κοινωνική συνοχή και πρόοδο. Τα παθολογικά συμπτώματα είναι μία σύγχρονη μορφή δουλείας, χειρότερης από οποιαδήποτε άλλη μορφή στην ανθρώπινη ιστορία. Οι άνθρωποι που υποφέρουν δεν μπορούν να σκεφτούν και να δράσουν σωστά. Κάνουν λάθη, τα πληρώνουν ακριβά και έχουν πολύ χαμηλή ποιότητα ζωής.

Ο μόνος τρόπος για να αναβαθμίσει κάποιο άτομο την υγεία του είναι η σωστή ενημέρωση για να μπορεί να κάνει τις σωστές επιλογές. Έτσι μόνο θα μπορέσει να γίνει πραγματικά γιατρός του εαυτού του. Όλοι εμείς στην Ορθομοριακή Διατροφή έχουμε ένα όραμα και ένα σκοπό. Να προσφέρουμε επιστημονικές γνώσεις και πληροφορίες για την συνεχή αναβάθμιση της ψυχοσωματικής υγείας του ανθρώπου με φυσικά μέσα. Η υγεία ξεκινά από τον νου!

Τα 5 Ορθομοριακά Κλειδιά

1. Νοοτροπία, διατροφή και τρόπος ζωής.

Προσπαθούμε να τρεφόμαστε μόνο με βιολογικές, χορτοφαγικές τροφές και να πίνουμε ορθομοριακό νερό. Αυτά μόνο ανανεώνουν τα κύτταρα. Οι τροφές ζωικής προέλευσης, η ζάχαρη, τα γλυκά, το αλκοόλ και το ακάθαρτο και  χλωριωμένο νερό οξειδώνουν και καταστρέφουν τα κύτταρα. Μία ημέρα την εβδομάδα ή κάθε 10 ημέρες κάντε νηστεία μόνο με νερό ή σαλάτες ή φρούτα για να ξεκουράσετε τον οργανισμό σας. Να περπατάτε καθημερινά ή όσο πιο συχνά γίνεται, έστω και λίγα χιλιόμετρα. Η άσκηση αποτοξινώνει και ενισχύει όλες τις λειτουργίες του οργανισμού. Να σκέφτεστε αισιόδοξα και να είστε ευγενικοί και γενναιόδωροι και με τον εαυτό σας και με τους άλλους. Ότι δώσετε στο Σύμπαν αυτό θα πάρετε πίσω.

2. Οι 4 σωματοφύλακες.

Όσο υγιεινά και αν τρεφόμαστε, οι έρευνες έχουν δείξει ότι λόγω της εξάντλησης του υπεδάφους σε πολύτιμα μέταλλα και ιχνοστοιχεία, όπως επίσης και λόγω προβλημάτων πέψης, απορρόφησης και μεταβολισμού, καθώς και αυξημένων αναγκών, λόγω άγχους και περιβαλλοντικής ρύπανσης, οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν έλλειψη σε πολλά ορθά μόρια: βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία, ένζυμα, ωμέγα λιπαρά οξέα, αντιοξειδωτικά κ.λπ. Αν έστω και ένα από αυτά λείψει από τα κύτταρα, έστω και μία μέρα, αυτά οξειδώνονται και αρχίζουν να καταστρέφονται. Έτσι, με το πέρασμα του χρόνου, αρχίζουν να εμφανίζονται παθολογικά προβλήματα. Οι ορθομοριακοί συνδυασμοί πρόληψης έχουν σχεδιασθεί κατά τρόπον ώστε να είμαστε σίγουροι ότι θρέφουμε τα κύτταρα μας σωστά κάθε μέρα. Παίρνοντας τα ορθομοριακά προϊόντα πρόληψης καθημερινά θωρακίζουμε την υγεία μας με σιγουριά. Γιατί να διακινδυνεύουμε την υγεία μας νομίζοντας ότι παίρνουμε όλα τα θρεπτικά στοιχεία μόνο από την διατροφή;

3. Εξειδικευμένα προϊόντα.

Εφόσον καλύπτουμε τις καθημερινές θρεπτικές -  ορθομοριακές - ανάγκες του οργανισμού με τους ορθομοριακούς συνδυασμούς πρόληψης, χτίζουμε υγιή κύτταρα και κυτταρικές μεμβράνες και μπορούμε στη συνέχεια να προσθέσουμε ειδικά ορθομοριακά προϊόντα για όσο καιρό έχει ανάγκη ο οργανισμός μας. Για επί πλέον ενέργεια, για έλεγχο του άγχους, για όμορφο δέρμα, μαλλιά και νύχια, για σίγουρο και μόνιμο αδυνάτισμα. Αυτά θα έχουν πολύ καλύτερο και πιο γρήγορο αποτέλεσμα σε έναν αποτοξινωμένο και ορθομοριακά ενισχυμένο οργανισμό.

4. Αποτοξίνωση και ρύθμιση του γαστρεντερικού συστήματος.

Μία ή δύο φορές τον χρόνο, ανεξάρτητα από το πόσο καλά τρεφόμαστε, συνιστάται να κάνουμε μία καλή αποτοξίνωση ήπατος, αίματος και παχέος εντέρου και να ρυθμίζουμε το γαστρεντερικό μας σύστημα για να «ανασάνει» ο οργανισμός και να βελτιώσουμε την πέψη και απορρόφηση της τροφής. Υπάρχουν ειδικά ορθομοριακά προγράμματα για αυτόν το σκοπό.

5. Προσωπικά Ορθομοριακά Διατροφικά Προγράμματα.

Για χρόνια παθολογικά προβλήματα ή για πιο στενή υποστήριξη και παρακολούθηση μπορείτε να επισκεφθείτε έναν πιστοποιημένο Σύμβουλο Ορθομοριακής Διατροφικής Ιατρικής. Θα σας βοηθήσει να κάνετε ένα πιο συγκεκριμένο ορθομοριακό πρόγραμμα και να ελέγξει πιθανές τροφικές δυσανεξίες ή καθυστερημένες αλλεργίες, οι οποίες μπορεί να εμφανιστούν αρκετές ώρες ή ακόμα και ημέρες από τότε που καταναλώσατε την ύποπτη τροφή και έτσι να μην γνωρίζετε ποια συγκεκριμένη τροφή σας δημιουργεί πρόβλημα.

Τα 5 Ορθομοριακά Θεμέλια

Τα 5 ορθομοριακά κλειδιά χτίζουν τα 5 θεμέλια της υγείας μας, μέσω των οποίων γίνεται σωστή θρέψη, αποτοξίνωση και ανανέωση των κυττάρων του οργανισμού μας και αφανίζονται όλα τα ψυχοσωματικά παθολογικά συμπτώματα.

1. Έλεγχος των φλεγμονών.

Οι φλεγμονές που δεν ανιχνεύονται με τις συνήθεις ιατρικές εξετάσεις καταστρέφουν κύτταρα, ιστούς και όργανα και είναι η γέφυρα μεταξύ της νοοτροπίας, της διατροφής και του τρόπου ζωής και την εμφάνιση των παθήσεων. Ελέγχοντας τες θωρακίζουμε την υγεία μας.

2. Επιστημονική αποτοξίνωση.

Αποτοξινώνοντας σωστά τον οργανισμό τον κάνουμε πιο αλκαλικό, διευκολύνουμε την σωστή κυτταρική λειτουργία, αναβαθμίζουμε την υγεία μας και είμαστε γεμάτοι ενέργεια και ευεξία. Όταν ο οργανισμός είναι όξινος αρρωσταίνει πιο συχνά και είναι ευάλωτος σε χρόνιες εκφυλιστικές παθήσεις και καρκίνο.

3. Ρύθμιση του γαστρεντερικού συστήματος.

Η καλή λειτουργία του γαστρεντερικού συστήματος είναι η βάση της υγείας. Ενισχύεται το ανοσοποιητικό σύστημα και διευκολύνεται η πέψη και η απορρόφηση ζωτικών θρεπτικών στοιχείων. Πολλές περιπτώσεις αναιμίας, οστεοπόρωσης και αρθριτικών οφείλονται σε κακή πέψη και δυσαπορρόφηση σιδήρου, ασβεστίου και μαγνησίου, ενώ ένα τοξινωμένο, δυσβιωτικό και φλεγμονώδες έντερο, γεμάτο παράσιτα, προωθεί ρευματοειδή αρθρίτιδα, ορμονικά προβλήματα, αλλεργίες και αυτοάνοσα νοσήματα.

4. Ορθομοριακή θρέψη των κυττάρων.

Σιγουρεύοντας ότι όλα μας τα κύτταρα έχουν καθημερινά όλα τα θρεπτικά στοιχεία - ορθά μόρια - που χρειάζονται για τις λειτουργίες τους, γίνεται σωστά η συνεχής ανανέωσή τους και διατηρούνται υγιείς οι κυτταρικές μεμβράνες, κάνοντάς τα άτρωτα σε λοιμώξεις, ιώσεις και παθογόνους οργανισμούς, ενώ ταυτόχρονα διευκολύνουν την λειτουργικότητα ορμονών, νευροδιαβιβαστών και ενζύμων. Για παράδειγμα, πολλά διαβητικά άτομα μπορεί να παράγουν ινσουλίνη, αλλά αυτή να μην μπορεί να περάσει το μόριο της γλυκόζης μέσα από τις παραμορφωμένες κυτταρικές μεμβράνες και να δημιουργείται έτσι ινσουλινο-αντίσταση ή μεταβολικό  «Σύνδρομο Χ».

5. Ο Ορθομοριακός έλεγχος του άγχους.

Οι συνεχείς ανεξέλεγκτες εκκρίσεις «αγχωτικών» ορμονών, όπως η αδρεναλίνη και κορτιζόλη, φθείρουν και καταστρέφουν κύτταρα, ιστούς και όργανα και ειδικά της καρδιάς. Πολλοί «ξαφνικοί» θάνατοι από συγκοπή και έμφραγμα οφείλονται σε αυτές τις φθορές. Η ορθομοριακή ανανέωση των κυττάρων εξασφαλίζει την ισορροπημένη έκκριση αυτών των πανίσχυρων βιοχημικών ουσιών και έτσι το άτομο μειώνει σημαντικά τις φθορές και τους κινδύνους της υγείας του, ανεξάρτητα από το πόσους αγχογόνους παράγοντες αντιμετωπίζει. Δουλειά, συναισθηματικά θέματα, οικονομικά προβλήματα κ.λπ. Διότι η πίεση - άγχος - που αισθάνεται κάποιο άτομο, δεν οφείλεται στους αγχογόνους παράγοντες, αλλά στην ικανότητα του οργανισμού να τους αντιμετωπίζει ισορροπημένα.

Συχνές ερωτήσεις

Πολλά άτομα θεωρούν αφύσικο να τρεφόμαστε με χάπια και κάψουλες και έχουν δίκιο. Αφύσικο όμως είναι και να αρρωσταίνουμε λόγω τοξίνωσης και κυτταρικής υποθρεψίας λόγω της σύγχρονης τοξικής και αγχωτικής θύελλας που έχουμε εξαπολύσει στον εαυτό μας. Έτσι είναι πιο λογικό να «τρώμε» τις ορθομοριακές κάψουλες και ταμπλέτες, που γνωρίζουμε ακριβώς τι περιέχουν και να συμπληρώνουμε με τροφή που δεν γνωρίζουμε. Αυτό το κάνουμε καθημερινά και δεν σταματάμε για να «ξεκουραστεί» ο οργανισμός ή για να μην «εθιστούμε» όπως ακούγεται συχνά να λέγεται. Όσο εθιζόμαστε στο νερό που πίνουμε και στον αέρα που αναπνέουμε, άλλο τόσο εθιζόμαστε και στα ορθομοριακά προιόντα. Χωρίς αυτά τα κύτταρα μας φθείρονται και καταστρέφονται.

Γιατί μόνο Ορθομοριακά Προιόντα;

Μόνο τα ορθομοριακά προϊόντα έχουν σχεδιασθεί για να απορροφώνται και να μεταβολίζονται γρήγορα και εύκολα σε κυτταρικό επίπεδο. Αυτό λέγεται βιο-διαθεσιμότητα. Τα απλά βιομηχανοποιημένα συμπληρώματα διατροφής πρέπει να περάσουν πολλά στάδια, όπως να μεταβολιστούν στην μορφή θρεπτικών στοιχείων που υπάρχουν στην τροφή, να απορροφηθούν εντερικά και να μεταβολιστούν κυτταρικά. Αυτό δεν είναι πάντα εύκολο να γίνει και πολλά αποβάλλονται από το σώμα μέσω των ούρων, αχρησιμοποίητα, με μεγάλο κόστος για τον καταναλωτή.

Η γνώση είναι δύναμη

Στην Ορθομοριακή Διατροφή πιστεύουμε στην σωστή και έντιμη πληροφόρηση του ατόμου, έτσι ώστε το ίδιο να μπορεί να αποφασίσει τι θέλει να κάνει με την υγεία του. Τα ορθομοριακά προϊόντα συμπληρώνουν και ολοκληρώνουν το όφελος των θετικών αλλαγών που κάνει κάποιος στη ζωή του. Πολύ απλά, όσο πιο ριζικές είναι αυτές οι αλλαγές τόσο λιγότερα ορθομοριακά προϊόντα χρειαζόμαστε. Όσο λιγότερο αλλάζουμε τις τοξικές και βιο-οξειδωτικές συνήθειες μας, τόσο περισσότερα ορθομοριακά προϊόντα πρέπει να χρησιμοποιούμε για να ρυθμίσουμε τον μεταβολισμό μας, να ισορροπήσουμε το σάκχαρο, να μειώσουμε τις φλεγμονές, να αποτοξινωθούμε και να θρέψουμε ορθομοριακά τα κύτταρα μας. Είναι τόσο απλό.

Τι άλλο μπορούμε να κάνουμε

Έχει αποδειχθεί ότι ο οργανισμός δουλεύει σε κύκλους των 28 ημερών για να ισορροπήσει ορισμένες βιοχημικές και βιολογικές λειτουργίες του. Αν ακολουθήσετε την Ορθομοριακή Διατροφή για 4 εβδομάδες (28 ημέρες) θα κάνετε μεγάλη πρόοδο στην αναβάθμιση της υγείας σας. Μετά μπορείτε να μοιραστείτε την εμπειρία σας και με άλλους και να τους βοηθήσετε να γίνουν και αυτοί «Ορθομοριακοί» άνθρωποι.

Η Ορθομοριακή Διατροφή στην πράξη

Μία φίλη μου είχε έντονο πόνο στο αριστερό της πόδι για χρόνια και ετοιμαζόταν να κάνει μία ατελείωτη σειρά εξετάσεων, αξονικές, μαγνητικές τομογραφίες και να χειρουργηθεί όπως την συμβούλευαν οι γιατροί της. Αυτό βέβαια, εκτός από την ταλαιπωρία και τα αμφίβολα αποτελέσματα, συνεπάγεται και μεγάλο κόστος ορισμένων χιλιάδων ευρώ. Αποφάσισε όμως να πάρει τον ορθομοριακό συνδυασμό πρόληψης και μέσα σε μία εβδομάδα ο πόνος αφανίστηκε, η ενέργεια της ανέβηκε και αισθανόταν ότι «πετάει», όπως η ίδια είπε. Τώρα διαδίδει την Ορθομοριακή Διατροφή σε όσους την ακούνε. Αν ακολουθήσετε και εσείς το παράδειγμα της και αναβαθμίσετε την υγεία σας, όπως έχουν κάνει χιλιάδες άτομα μέχρι τώρα, βοηθείσετε και τους άλλους γύρω σας. Είναι καλό να μοιραζόμαστε καλά πράγματα με τους άλλους. Έτσι μόνο πάμε όλοι μπροστά.