Γιώργος Μηνούδης

 Κλινικός Ορθομοριακός Διατροφολόγος, Dip ION, MSc BCMA


Τα αποτελέσματα είναι θετικά. Μόνιμος και σωστός έλεγχος του βάρους, όμορφο και νεανικό δέρμα, καθαρός νους, απίστευτη ενέργεια και ευεξία, καλή ψυχολογία και ισχυρή άμυνα του οργανισμού"Βίβλος Υγείας"  (του Γιώργου Μηνούδη).


 

                                                     Golden Test


Ο Γιώργος Μηνούδης είναι κλινικός ορθομοριακός διατροφολόγος, απόφοιτος του Πανεπιστημίου Westminster, καθώς και του διεθνούς φήμης Ινστιτούτου Ιδανικής Διατροφής (Institute for Optimum Nutrition) του Λονδίνου, του οποίου πάτρωνας για σειρά ετών διετέλεσε και ο φημισμένος δύο φορές Νομπελίστας και πατέρας της σύγχρονης χημείας, βιοχημείας και γενετικής βιολογίας, Dr. Linus Pauling, τον οποίο πολλοί θεωρούν ως τον άνθρωπο που πραγματικά ανακάλυψε τη δομή του DNA.

Είναι μέλος του British Complementary Medical Association (Βρετανικός Σύλλογος Συμπληρωματικής Ιατρικής) και του διοικητικού συμβουλίου του British Association of Nutritional Therapists (Βρετανικός Σύλλογος Διατροφολόγων Θεραπευτών). Επίσης, είναι μέλος του Διεθνούς συλλόγου Ορθομοριακής Ιατρικής (International Society for Orthomolecular Medicine).

Συμμετέχει τακτικά σε διεθνή σεμινάρια, επιστημονικά συνέδρια, συμπόσια και διαλέξεις σε Ελλάδα και Κύπρο ως κύριος ομιλητής. Επίσης, έχει δώσει ομιλίες σε πολλούς Δήμους της Αθήνας, όπως στο Πολιτιστικό Κέντρο Κηφισιάς, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, στο Δήμο Αιγάλεω και άλλους. Άρθρα του έχουν δημοσιευθεί σε ελληνικές εφημερίδες, περιοδικά και στο διαδύκτιο. Έχει δώσει πολλές συνεντεύξεις σε τηλεοπτικά κανάλια και ραδιοφωνικούς σταθμούς της Ελλάδας και της Κύπρου. 

Είναι ιδρυτής της Ορθομοριακής Διατροφής και της Ορθομοριακής Διατροφικής Ιατρικής στην Ελλάδα και ιδρυτής και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Ορθομοριακής Διατροφικής Ιατρικής  (ΕΛ.Ε.Ο.Δ.Ι.), έργο της οποίας είναι η έρευνα, η εκπαίδευση και η κλινική εφαρμογή των επιστημών αυτών και της οποίας η επιστημονική επιτροπή απαρτίζεται από έλληνες και βρετανούς επιστήμονες, ιατρούς και εναλλακτικούς θεραπευτές. 

Ο Γιώργος Μηνούδης μετά από  κλινική εμπειρία πολλών ετών με χιλιάδες άτομα και βασισμένος στις έρευνες του Dr. LinusPauling, του οποίου υπήρξε μαθητής, ανέπτυξε την επαναστατική και πρωτοποριακή επιστήμη της Ορθομοριακής Διατροφικής Ιατρικής. Αυτή περιλαμβάνει την Ορθομοριακή Διατροφή, βάσει της οποίας χορηγούνται κυρίως μέγα-δόσεις από ορθομοριακά στοιχεία για θεραπευτικούς σκοπούς, λαμβάνοντας όμως υπόψη και άλλες παραμέτρους που είναι απαραίτητες για την σωστή και ολοκληρωμένη ορθομοριακή θρέψη του οργανισμού.

Η Ορθομοριακή Διατροφική Ιατρική θεωρείται ως η φυσική ιατρική του 21ου αιώνα και αποτελεί το θεμέλιο, βάση και απαραίτητη προϋπόθεση για κάθε άλλη θεραπευτική προσέγγιση που στοχεύει να έχει μόνιμα αποτελέσματα, χωρίς υποτροπές. Είναι «ο τρίτος δρόμος» μετά την συμβατική ιατρική - φάρμακα, χειρουργείο - και τις εναλλακτικές θεραπείες, όπως ομοιοπαθητική, οστεοπαθητική, βελονισμός, βοτανοθεραπεία κ.λπ. 

Η Ορθομοριακή Διατροφική Ιατρική έχει εκπληκτικά θεραπευτικά και προληπτικά αποτελέσματα, διότι περιλαμβάνει όλες τις πτυχές της ανθρώπινης ύπαρξης και αναβαθμίζει την ψυχοσωματική υγεία μέσω της σωστής νοοτροπίας, διατροφής και τρόπου ζωής. Δίνει έμφαση, επίσης, στη σωστή άσκηση, ενυδάτωση και αναπνοή, καθώς και στην αρμονική συνύπαρξη νου, ψυχής και σώματος, σύμφωνα με την Ιπποκράτειο ιατρική και τις θεραπευτικές πρακτικές που εφαρμόζονταν στα Ασκληπιεία στην Αρχαία Ελλάδα. Αποτελεί ουσιαστικά τη συνέχεια αυτών των μεθόδων και πρακτικών στον 21ο αιώνα, αλλά με τις σύγχρονες επιστημονικές γνώσεις και ανακαλύψεις. Έτσι είναι η μοναδική πραγματικά «ολιστική», δηλαδή ολοκληρωμένη ιατρική, που λαμβάνει υπόψη της όλες τις διαστάσεις του ανθρώπου και το πως αυτές αλληλεπιδρούν μεταξύ τους και με το περιβάλλον, προσφέροντας λύσεις σε όλα τα επίπεδα της ανθρώπινης ύπαρξης.

 

Ο Γιώργος Μηνούδης είναι συγγραφέας 5 βιβλίων:

 

1.      “Διατροφολογία: Η ιατρική του 21ου αιώνα”, εκδόσεις Ανάδρασις (2000).

 

2.      “Ο Μύθος της Δίαιτας και το Ορθομοριακό Αδυνάτισμα”, εκδόσεις Κέδρος  (2004, 4η έκδοση 2007).

 

3.      “Βίβλος  Υγείας”, εκδόσεις Κέδρος (2009, 3η έκδοση 2012).

 

4.      Οστεοπόρωση και Αρθριτικά, εκδόσεις Κέδρος (2012).

 

5.      Παιδική Διατροφή και Ανάπτυξη, εκδόσεις Κέδρος (2012).

 

 

 

 

 - Βίντεο: Οι 10 Συμβουλές του Γιώργου Μηνούδη -