Εργαστήριο Ελευθέρων Σπουδών (Υπό την αιγίδα της ΕΛ.Ε.Ο.Δ.Ι.)

 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ (Υπό την Αιγίδα της ΕΛ.Ε.Ο.Δ.Ι.)

Από τις αρχές του 2006 και υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εταιρίας Ορθομοριακής Διατροφικής Ιατρικής (ΕΛ.Ε.Ο.Δ.Ι.) λειτουργεί το Κέντρο Ελευθέρων Σπουδών "Ορθομοριακή Θεραπευτική", με σκοπό την εκπαίδευση και επιστημονική ενημέρωση των επαγγελματιών της υγείας σε ό,τι αφορά την εφαρμογή της Ορθομοριακής Διατροφικής Ιατρικής.

Οι σπουδές απευθύνονται σε φαρμακοποιούς, ιατρούς, εναλλακτικούς θεραπευτές και συνίστανται στην παρακολούθηση 2 σαββατοκύριακων Βασικής Εκπαίδευσης και μιας σειράς Συνεχών Εκπαιδεύσεων. Πιο αναλυτικά τα Εκπαιδευτικά Προγράμματα έχουν ως εξής:

Βασική Εκπαίδευση

Η Βασική Εκπαίδευση διαρκεί 2 Σαββατοκύριακα. Είναι σχεδιασμένη για να δώσει στους ενδιαφερόμενους αρκετές γνώσεις, θεωρητικές και πρακτικές, έτσι ώστε να ξεκινήσουν με αυτοπεποίθηση την πρακτική εξάσκηση και κλινική εφαρμογή της Ορθομοριακής Διατροφής. Στους συμμετέχοντες δίνεται η ύλη των εκπαιδευτικών προγραμμάτων υπό μορφή Εγχειριδίου, το οποίο ανανεώνεται κάθε φορά αν κρίνεται απαραίτητο.

Συνεχής Εκπαίδευση

Εκτός της Βασικής Εκπαίδευσης, οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν σεμινάρια Συνεχούς Εκπαίδευσης. Το πρόγραμμα και το κόστος της Βασικής και Συνεχούς Εκπαίδευσης ανακοινώνεται τον Ιανουάριο κάθε έτους.

Πιστοποίηση

Με την ολοκλήρωση της Βασικής Εκπαίδευσης ο/η ιατρός λαμβάνει το πιστοποιητικό «Σύμβουλος Ορθομοριακής Διατροφικής Ιατρικής» και οι λοιποί επαγγελματίες της υγείας το πιστοποιητικό «Σύμβουλος Ορθομοριακής Διατροφής». Και στις δύο περιπτώσεις τα πιστοποιητικά έχουν διάρκεια ενός έτους και ανανεώνονται αυτόματα με την προϋπόθεση ότι ο/η Σύμβουλος έχει παρακολουθήσει κατά τη διάρκεια του έτους τουλάχιστον 4 σεμινάρια Συνεχούς Εκπαίδευσης.

Αποτελέσματα Εκπαίδευσης

Από τον Φεβρουάριο 2005 έχουν εκπαιδευτεί συνολικά 137 άτομα, τα οποία περιλαμβάνουν γιατρούς όλων των ειδικοτήτων, εναλλακτικούς θεραπευτές, φαρμακοποιούς και ιδιοκτήτες καταστημάτων υγιεινών τροφών. Αυτά αναλύονται ως εξής: 

Ιατροί

54

Εναλλακτικοί   θεραπευτές

56

Φαρμακοποιοί

11

Ιδιοκτήτες Καταστημάτων  Υγιεινών Τροφών

09

Γυμναστές

07

 ΑΝ ΕΙΣΤΕ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ

Όσοι φαρμακοποιοι ενδιαφέρονται να ασκήσουν αποτελεσματικά την Ορθομοριακή Διατροφή, πραγματοποιούμε συνέδρια και οργανώνουμε σεμινάρια, με στόχο να βοηθήσουμε τους επαγγελματίες να εξηπηρετήσουν τις ανάγκες των πελατών τους. Γίνονται παρουσιάσεις των προϊόντων και των υπηρεσιών και υπάρχει συνεχής επιστημονική υποστήριξη. 

 ΑΝ ΕΙΣΤΕ ΙΑΤΡΟΙ - ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΙ (Κλινική Εφαρμογή της ΟΡΘΟΜΟΡΙΑΚΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ)

Η σωστή και ολοκληρωμένη κυτταρική θρέψη και η αποτοξίνωση του οργανισμού δεν είναι απλή υπόθεση, διότι υπάρχουν πολλά εμπόδια που πρέπει να ξεπεραστούν. Η κλινική εφαρμογή της Ορθομοριακής Διατροφής, όπως έχει αναπτυχθεί από τον Γιώργο Μηνούδη, μέσα από την κλινική εμπειρία πολλών ετών με χιλιάδες άτομα, βασίζεται σε πέντε βασικά θεμέλια:

  1. Έλεγχος δυσανεξίας τροφών για μείωση των φλεγμονών, οι οποίες προκαλούν κυτταρικές δυσλειτουργίες, χρησιμοποιώντας το πρωτοποριακό και μοναδικό επιστημονικά τεκμηριωμένο GoldenTest.
  2. Επιστημονική αποτοξίνωση με βότανα και θρεπτικά στοιχεία, ειδικά σχεδιασμένα για τον καθαρισμό του ήπατος, του παχέος εντέρου, του αίματος και του οργανισμού στο σύνολό του.
  3. Ρύθμιση του γαστρεντερικού συστήματος για καλύτερη πέψη και αφομοίωση των θρεπτικών στοιχείων - ορθών μορίων.
  4. Επιστημονική εξακρίβωση και αναπλήρωση συγκεκριμένων θρεπτικών ελλείψεων, χρησιμοποιώντας πρωτοποριακά ορθομοριακά συμπληρώματα διατροφής, τα οποία απορροφώνται άμεσα από τα κύτταρα. Τα απλά βιομηχανοποιημένα συμπληρώματα διατροφής, αλλά ακόμα και η ίδια η τροφή, πρέπει πρώτα να χωνευτούν, να απορροφηθούν και να μεταβολιστούν και αυτό δεν είναι πάντα εύκολο να γίνει.
  5. Βιοχημικός έλεγχος του άγχους, θρέφοντας τον εγκέφαλο, τα επινεφρίδια και το νευροφυτικό σύστημα με τα σωστά θρεπτικά στοιχεία, για να είμαστε σε θέση να αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις του περιβάλλοντος πιο ισορροπημένα. Το άγχος επηρεάζει το γαστρεντερικό σύστημα και επομένως την απορρόφηση των ορθών μορίων από τα κύτταρα.

 Είμαστε πάντα στην διάθεση σας για να σας ενημερώσουμε!

Ορθομοριακή Διατροφή